Zorgverzekering en tarieven

Is het nodig dat u zich aanvullend verzekert voor uw tandartskosten? Dat is de vraag. Veel zorgverzekeraars hebben eigen prijzen vastgesteld die onder het niveau van de huidige tarieven liggen. U loopt bij hen het risico dat u meer zal moeten bijbetalen. Soms blijkt het zelfs goedkoper om zelf uw tandartskosten op u te nemen dan een maandelijkse premie voor een aanvullende verzekering te betalen. Of u kiest voor een zorgverzekeraar die een bepaald bedrag of percentage vergoedt tot een maximum bedrag per jaar. Voor meer informatie: tandarts.nl

De tarieven van tandheelkundige behandelingen zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hierdoor zijn alle tarieven van behandelingen door tandartsen in Nederland gelijk. De NZA mondzorg tarieven van 2023 zijn via deze link beschikbaar. De prijzen voor tandtechniek van 2024 zijn via deze link beschikbaar.

Wat betaalt de verzekering?

Wij werken met ZorgSom. Daarbij kunnen wij bij iedere behandeling direct aangeven wat uw verzekering vergoedt en wat uw eigen bijdrage is.